Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Primul-ministru si-a numit doi ex-consilieri in functia de vicepresedinti la APAPS

Premierul Adrian Nastase a trecut la aplicarea Ordonantei de Urgenta nr. 131/2002 si a numit trei noi vicepresedinti cu rang de secretar de stat in cadrul Autoritatii pentru Privatizarea si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS), numarul acestora ajungand la cinci, se arata intr-un comunicat al institutiei remis, luni, agentiei Mediafax. Cei trei secretari de stat recent numiti in aceste functii sunt Stan Popa, Victor Florin Dumitriu si Claudiu Stefan Seucan. Stan Popa va avea atributii in ceea ce priveste administrarea participatiilor statului, se precizeaza in comunicat. Popa a indeplinit functia de director general al Departamentului pentru Administrarea Participatiilor Statului din cadrul APAPS. Fostul secretar general al Eximbank si ex-consilier al premierului Adrian Nastase, Victor Florin Dumitriu, va avea atributii in domeniul postprivatizarii, in timp ce de activitatea Departamentului juridic va raspunde Claudiu Seucan, un alt ex-consilier al premierului. Numarul secretarilor de stat din cadrul Autoritatii pentru Privatizarea si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS) va fi majorat la sase, in urma aplicarii acestei ordonante de urgenta. Conducerea Autoritatii este asigurata in prezent de catre cinci secretari de stat, cel de-al saselea urmand sa fie numit in perioada urmatoare si sa aiba ca atributii implementarea programelor de restructurare si dezvoltare, precum si monitorizarea performantelor societatilor comerciale, atat de stat, cat si private. George Musliu ocupa functia de vicepresedinte in cadrul APAPS pe probleme de privatizare, iar Iacob Zelenco este vicepresedinte pentru relatia cu Parlamentul si cu sindicatele. Conducerea operativa si coordonarea activitatii Autoritatii pentru Privatizare sunt asigurate, in prezent, de catre un presedinte, Ovidiu Musetescu, membru al Guvernului, sase vicepresedinti si un secretar general, care au in subordine circa 500 de angajati.

Ninsoarea a perturbat deja traficul rutier

Circulatia rutiera in zona de munte a judetului Suceava se desfasura, luni, cu dificultate din cauza ninsorilor, iar conducerea Regiei Autonome de Drumuri si Poduri (RADP) Suceava sustine ca, in cazul in care ninsorile vor continua in zilele urmatoare, nu va putea actiona pe drumurile judetene cu materiale antiderapante deoarece nu are bani pentru cumpararea acestora, transmite corespondentul Mediafax. Pe drumurile judetene, Regia Autonoma de Drumuri si Poduri Suceava nu va putea actiona daca ninsorile vor continua in urmatoarele zile, intrucat nu are fonduri pentru achizitionarea de materiale antiderapante si combustibili, a declarat, luni, directorul RADP Suceava, Eugen Girigan. El a spus ca, la ultima rectificare bugetara, din Fondul special al drumurilor s-a redus, pentru judetul Suceava, suma de 8,5 miliarde de lei, care urma sa fie folosita in lunile noiembrie si decembrie 2002.

Posta Romana a lansat serviciul "e-mandat"

Compania Nationala Posta Romana (CNPR) a lansat, ieri, serviciul "e-mandat", care asigura remiterea unor sume nelimitate de bani intr-un interval de cel mult 24 de ore de la depunerea sumei catre destinatari aflati la orice adresa postala. Prezentarea trimiterilor "e-mandat" (mandat transmis electronic) va fi posibila numai la cele 674 de unitati postale care furnizeaza serviciul "e-post", dar achitarea acestora se efectueaza in toata tara. Expedierea sumelor prin mandate electronice si plata tarifelor in vigoare vor fi efectuate prin numerar sau ordin de plata. Potrivit comunicatului CNPR, costul unui formular "e-mandat" este de 500 de lei, in timp ce tariful de inregistrare si cel de transmitere este de 1.000 de lei, respectiv 30.000 de lei. Lansarea noului serviciu are loc la scurt timp dupa incetarea prestarii de servicii financiare prin mandatele telegrafice.

"Daca fac greva este problema lor"

Ministrul Administratiei Publice, Octav Cozmanca, a declarat, ieri, ca nu se poate acorda nimic in plus fata de cat este prevazut in acest an pentru salariile functionarilor publici. "Daca fac greva este problema lor. Le-am spus foarte clar ce se poate acorda. Nu stiu de ce se insista pentru ca nu se poate acorda nimic in plus la salarii", a spus Cozmanca.

Fondul anual de salarii la Electrica scade la "numai" 2.950 de miliarde

Ministerul Industriei si Resurselor va reduce fondul de salarizare a personalului Electrica cu peste 50 de miliarde de lei, pentru ca societatea sa se incadreze in prevederile bugetului de venituri si cheltuieli prevazut pentru anul 2002, au declarat, luni, agentiei Mediafax, surse din cadrul Electrica. "Fondul de salarizare al societatii, in valoare de circa 3.000 de miliarde de lei, va fi redus cu circa 50 miliarde de lei. Diminuarea reprezinta o recorelare a fondului de salarii in functie de numarul de angajati, intrucat din cadrul Electrica au fost disponibilizate, in acest an, cateva sute de persoane, iar alte 4-500 de angajati au fost transferati la Hidroelectrica", au precizat sursele citate. In urma aplicarii acestei masuri, o serie de drepturi banesti, reprezentand aproximativ 20% din salariul lunar, primite in ultimii ani de catre personalul societatii pentru cheltuielile legate de sarbatorile specifice sfarsitului de an nu vor mai fi acordate. "Cei 24.000 de angajati ai societatii nu au beneficiat, in acest an, de nici o marire salariala", au precizat sursele citate. Politica salariala in cadrul intreprinderilor de stat este unul dintre subiectele asupra carora reprezentantii Fondului Monetar International au adus critici autoritatilor romane. O alta societate aflata in portofoliul Ministerului Industriei si Resurselor, Societatea Nationala a Petrolului Petrom, isi va reduce fondul de salarii cu peste 1.000 de miliarde de lei, pentru a se incadra in bugetul de venituri si cheltuieli prevazut pentru anul 2003.

Buteliile care se vand prin sate sunt umplute pe jumatate

Oficiul judetean pentru protectia consumatorului Gorj a primit, in ultima perioada, zeci de sesizari cu privire la greutatea buteliilor de aragaz comercializate in unele comune ale judetului, cum ar fi Balesti si Telesti. Astfel, inspectorii Oficiului, impreuna cu cei de la Biroul judetean de metrologie, au verificat toate recipientele aflate la vanzare si produse de societatile Gaz Hateg, Petrom sau Rafo Onesti. S-a constatat ca multe butelii erau comercializate fara existenta unor documente de calitate, erau ruginite, iar inscriptiile termenelor de verificari periodice lipseau cu desavarsire. Ion Tudor, seful OJPC Gorj, a precizat ca au fost depistate nereguli privind umplerea buteliilor cu gaz metan lichefiat la produsele Gaz Hateg, recipicentele cantarind aproape jumatate din cat ar fi normal. Toate buteliile gasite necorespunzatoare au fost retrase de la c

Salariile bugetarilor vor creste cu 3 la suta

Salariile angajatilor bugetari vor fi indexate de doua ori, anul viitor, aceste majorari urmand sa depaseasca indicele prognozat al inflatiei pentru 2003, se arata intr-un comunicat al Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale (MMSS). Astfel, o indexare de sase la suta va fi acordata in sectorul bugetar la 1 ianuarie anul viitor, o alta - de noua la suta - fiind aplicata la 1 octombrie. Potrivit MMSS, "aceste cresteri salariale vor acoperi integral indicele mediu de crestere a preturilor de consum in anul 2003 si vor asigura o crestere in termeni reali cu trei la suta".

Greva de avertisment in primarii, Finante, Case de Sanatate

Functionarii publici afiliati la Uniunea Sindicatelor Functionarilor Publici din Romania, membrii Federatiei Sindicatelor Statisticienilor si cei ai Federatiei Sindicatelor din Casele de Asigurari de Sanatate din Romania anunta ca vor organiza maine o greva de avertisment de doua ore in intervalul 8,00-10,00. In aceasta perioada va fi intrerupt lucrul in directiile financiare, casele de sanatate, trezorerii si in administratia publica locala din 14 judete. Greva de avertisment ar putea fi urmata in cursul saptamanii viitoare de o greva generala in cazul in care Guvernul Romaniei nu va lua masuri pentru solutionarea revendicarilor, in principal fiind vorba de majorarea salariilor functionarilor cel putin la nivelul venitului mediu pe economie. "Noi nu cerem Guvernului decat sa respectam legea si sa nu mai faca un buget electoral ci un buget care sa vina si in sprijinul functionarilor publici in asa fel incat salarizarea acestora sa fie in limitele decente si nu o salarizare de somer. Miercuri, 6 noiembrie 2002, intre orele 8 si 10 nu vor circula bani in Romania si nu vor circula hartii", a spus Vasile Marica presedintele Uniunii Sindicatelor Functionarilor Publici. Blocul National Sindical si Uniunea federativa ATLAS au anuntat ca vor sustine actiunile greviste declansate de cele trei federatii. "Avem deja semnale din partea federatiilor membre ale BNS si, daca Guvernul va continua sa ignore problemele functionarilor publici, este posibil ca si alte organizatii din BNS sa declanseze greva de solidaritate", a anuntat Dumitru Costin, presedintele BNS.

A murit Circul

"Mami, sarpele e fiert?", intreaba un copil, aratand spre un boa constrictor. Nu imaginatia micutului e de vina, ci realitatea cruda. Intai ca reptila nu face mare lucru. Zace, in timp ce o duduie sumar imbracata ii da tarcoale zvancnind din buric. Al doilea, ca in pacla violeta din arena Circului Globus pare fiarta si dresoarea, nu doar jivina pe care multi copii o vad prima oara in carne si oase. Adica, vorba vine "o vad". Ei mai degraba ghicesc ce se petrece in timpul spectacolului, regretand pauza, cand luminile erau aprinse si se puteau bucura de imaginea sutelor de baloane colorate, raspandite prin sala. Nici adultii nu inteleg mare lucru din "Tunelul Timpului", un kitsch realizat de amatori, cu pretentii de show americanesc. O facatura croita pe urmatorul "scenariu": suntem in 2065, dar, dintr-o greseala, Masina timpului ne arunca in trecut, ba pe la 1800, ba prin 2000. Ce lagatura are aceasta cronologie cu prezentarea unor momente de, sa-i zicem balet, ba din Japonia, ba din Ferentari, nu putem ghici. Balerinele, a caror costumatie, desi nu acopera mai nimic, a costat, probabil, cat hrana unei menajerii pe o luna de zile, nu au, la randul lor, nici o legatura cu numerele de circ carora le fac "deschiderea". Devine de la sine inteles ca prezentatorii n-au nici ei vreo legatura cu Circul. Textele lor de brigada agitatorica de intreprindere ar adormi insa copiii. Asa ca din megafoane se revarsa, la maximum, muzica house, care sparge timpanele tatilor, da dureri de cap mamelor si ii ingrozeste pe cei mici. Am trait, astfel, surpriza de a vedea copii de patru-cinci anisori cum se roaga de parinti sa-i scoata afara, in parc, ca s-au plictisit la circ. Portarii, deranjati sa tot descuie si sa incuie usile dupa "dezertori", injurau si ei marunt "pe prostii astia doi" care pun publicul pe fuga. Probabil cei doi sunt asa-zisii prezentatori sau, poate, scenaristul si regizorul susei. Nu stiu daca "Tunelul" n-o prinde la golanii din Tei, veniti pentru muschii trapezistei ucrainence si pentru bezna de cinematograf de cartier din sala. Dar ce vina au copiii, care vin la matineu sa vada animalele, sa rada de clovni si sa bata din palme pe ritmul tinut de toba mare a omului-orchestra? In caz ca inspectorii de la OPC, de la Cultura sau Ministerul Educatiei vor trece vreodata pe la Circ, exista sanse sa se enerveze si sa opreasca batjocura. Pe copiii care au iesit din sala, nu-i mai aduce nimeni inapoi. Pentru generatiile care au ajuns sa se plictiseasca la spectacol mai rau ca la scoala, a murit Circul.

Explozia de la Sidex, din vina muncitorilor

Conducerea Inspectoratului Teritorial de Munca Galati a declarat ca vina pentru producerea exploziei de vineri de pe platforma combinatului Sidex, soldata cu doi morti si un ranit, apartine in exclusivitate victimelor care nu au respectat procedurile de protectie a muncii. Conform raportului preliminar intocmit de ITM Galati, cei doi muncitori au gresit locatia in care trebuiau sa efectueze o lucrare de sudura si au confundat un rezervor gol cu unul plin de amoniac. Desi modul in care s-a produs explozia este clar, cercetarile inspectorilor de munca continua pentru elucidarea exacta a modului in care s-au produs evenimentele.