Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Doua pe faras

Liberalii vor sa elimine din oamenii presedintelui * Macovei va cadea la restructurarea * Guvernului din februarie * Rodica Culcer va plati pentru interviul cu Basescu de la TVR


Premierul Tariceanu va cere retragerea ministrului Monica Macovei cu ocazia restructurarii Guvernului, institutie care va avea o configuratie mai flexibila. Ordonanta DIICOT conceputa de Ministerul Justitiei, prin care procurorii pot avea acces la corespondenta electronica a cetatenilor si la conturile lor bancare fara mandatul judecatorului, a fost picatura care a umplut paharul. Initiativa ministresei este considerata cu mult mai impardonabila decat gestul fostului ministru Ungureanu, sustin surse confidentiale. Macovei este acuzata ca a procedat la fel ca si ministrul de Externe, care nu a informat Guvernul si pe premier. Ministrul Justitiei a fost criticat de societatea civila pentru ordonanta DIICOT, reprosul fiind ca prin actul normativ amintit s-a adus in discutie problema lipsei de democratie a legislatiei romanesti. De altfel, Opozitia pregateste o motiune simpla impotriva lui Macovei. In acest context, planul PNL este de a cere democratilor inlocuirea sefului Justitiei. In cazul unui refuz, Tariceanu este pregatit sa formeze un Cabinet "mic si vioi", dar liberal. Boc a simtit manevra si a cerut PNL sa se delimiteze public de PSD.

Tot in linia schimbarilor majore se inscriu si pregatirile pentru eliberarea din functia de sef al stirilor din cadrul Televiziunii publice a Rodicai Culcer, sustin surse confidentiale. De altfel, Comisia de etica si arbitraj din TVR a propus conducerii institutiei sanctionarea vinovatilor in cazul neacordarii dreptului la replica lui Ion Iliescu. Potrivit Civic Media, Culcer ar urma sa fie invitata la CNSAS pentru lamuriri. (D.I.)

Comisia de etica a TVR propune sanctiuni

Comisia de etica si arbitraj din TVR a propus conducerii institutiei sanctionarea "celor vinovati" in urma neacordarii dreptului la replica lui Ion Iliescu dupa emisiunea "Zona fierbinte". In cadrul acelei emisiuni moderata de Rodica Culcer, seful statului Traian Basescu l-a atacat dur pe fostul presedinte Ion Iliescu. Comisia de etica si arbitraj din TVR a prezentat pe site-ul institutiei concluziile luate in sedinta desfasurata in 25 ianuarie: au fost incalcate atat Statutul ziaristului din SRTv si Codul deontologic al jurnalistului adoptat de Clubul Roman de Presa. Membrii Comisiei au constatat ca "impartialitatea, independenta si profesionalismul" TVR sunt din nou "puse la indoiala".

Potrivit membrilor Comisiei, "prejudiciul de imagine" ar fi putut sa fie evitat daca s-ar fi respectat "unele norme deontologice si profesionale elementare", cum ar fi acordarea dreptului la replica lui Ion Iliescu. (R.A)

Rodica Culcer in vizorul CNSAS

Asociatia Civic Media a solicitat ieri CNSAS sa aiba in vedere cercetarea rapida a actualei sefe a Departamentului Stiri a TVR, Rodica Culcer, oferind si un fond din Arhiva SRI unde se gasesc date despre aceasta. Sefa stirilor TVR, Rodica Culcer, aflata si sub contract cu publicatia Evenimentul Zilei si Revista "22" a Grupului pentru Dialog Social, a lucrat inainte de 1989 in interiorul Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti. Aici a indeplinit intre 1987 si 1989 functia de secretara a consilierului politic al Ambasadei Americii in Romania, Michael E. Parlmly, in prezent ambasador al SUA in Cuba (USINT). Conform unor persoane foarte bine avizate - care sunt dispuse sa depuna marturie in cazul audierii Rodicai Culcer la CNSAS -, in perioada comunista, in Ambasada SUA intregul personal romanesc era incadrat in Departamentul Securitatii Statului, Directia a III-a. "Pana si femeile de serviciu erau subofiteri", afirma sursa Civic Media, sustinand ca Rodica Culcer avea la momentul 1989 gradul de locotenent-colonel in Securitate. (L.I.)

Legea sigurantei, liantul dintre liberali si social-democrati

Liderii PSD au prezentat ieri propriile modificari asupra Legilor sigurantei nationale, care vizeaza, in principal, marirea controlului parlamentar asupra serviciilor secrete.

"Cred ca se impune infiintarea unei Agentii Nationale de Interceptare supusa controlului Parlamentului", a declarat vicepresedintele partidului Ioan Rus. Interesant este ca Ioan Rus a avansat aceasta idee dupa ce liberalul Radu Stroe a spus ca vrea infiintarea unei Agentii nationale de inregistrare si interceptare. Intre elementele pachetului enumerate de Rus se mai afla infiintarea unei agentii nationale independente de telecomunicatii speciale subordonate Guvernului si infiintarea unei comisii unice de control parlamentar a serviciilor de informatii. Rus a anuntat ca PSD nu mai vrea ofiteri acoperiti care sa provina din structurile parlamentare, judecatoresti sau din mass-media, exceptie fiind cazurile de terorism si spionaj. El a atras atentia ca acest pachet de legi ar trebui cuprins in interiorul strategiei nationale de securitate care ar trebui sa decurga din strategia post-aderare, "documente care nu exista, deoarece nu sunt elaborate". Rus a spus ca prupunerile PSD vor fi supuse dezbaterii publice.n (R.A.)

Referendumul la Camera

Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Crin Antonescu, a declarat ieri ca este necesar ca Legea referendumului sa fie modificata, chiar daca va fi si o prevedere ca respectivele modificari ar intra in vigoare la mandatul urmator al presedintelui Romaniei. "Cred ca Legea referendumului trebuie modificata, fie si daca se va prevedea ca sa nu intre in vigoare decat la mandatul urmator. Principial, legea trebuie modificata asa cum a stabilit Comisia juridica a Camerei Deputatilor, pe principiul simetriei", a precizat Antonescu, citat de Mediafax. Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a anuntat ca pe ordinea de zi de marti a plenului va fi introdusa modificarea Legii referendumului. Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis, in urma cu o saptamana, ca, daca a fost ales din al doilea tur de scrutin, presedintele tarii poate fi demis cu majoritatea voturilor celor care se prezinta la referendum. (R.G.)

30 de capete de acuzare contra presedintelui

PSD a strans, alaturi de PC si PRM, 30 de capete de acuzare impotriva presedintelui, textul final privind suspendarea sefului statului urmand sa fie gata in cateva zile. Liderul social-democrat Mircea Geoana a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca pesedistii au definitivat "din punct de vedere juridic" documentul, iar in cateva zile materialul va fi finalizat si "din punct de vedere politic".

Geoana a cerut conservatorilor sa spuna astazi clar daca vor sprijini demersul de suspendare a lui Basescu. "Biroul Permanent National al PSD a luat nota, intr-o prima lectura, de documentul care urmeaza sa fie depus la Curtea Constitutionala pentru suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu. Din punct de vedere juridic lucrurile sunt clare, singurul element de noutate este legat de declaratiile halucinante ale lui Traian Basescu prin care a recunoscut ca a deturnat vointa electoratului roman. Este un element de o gravitate deosebita care a fost introdus si substantiat in document", a spus Geoana. El a precizat ca, initial, pesedistii au gasit "peste" 20 de acuzatii, la care s-au adaugat si altele de la partidele cu care au avut loc consultari. "Nu stim insa cate vor fi retinute in documentul final", a completat liderul PSD. Din punct de vedere procedural, PSD urmeaza sa informeze Birourile permanente ale celor doua camere parlamentare despre document, acestea informand, la randul lor, Curtea Constitutionala. Intr-un termen de aproximativ 48 de ore va fi convocata o sesiune a celor doua camere reunite ale Parlamentului, in care documentul va fi prezentat, urmand convocarea unei alte sedinte consacrate dezbaterii si votului privind suspendarea sefului statului. (Roxana ANDRONIC)

Coalitie anti-Macovei

Liderii PSD au decis ieri sa sprijine motiunea simpla pe tema Justitiei anuntata de PC, a declarat liderul social-democrat Mircea Geoana. El a mentionat ca pesedistii au primit "cu deschidere" solicitarea PC in vederea sprijinirii motiunii simple a conservatorilor pe tema Justitiei, motiune care urmeaza sa fie depusa la Senat. La randul sau, vicepresedintele PSD Victor Ponta a precizat ca decizia de a sprijini demersul PC a fost determinata de "aberanta" Ordonanta DIICOT, despre care a spus ca a transformat Parchetul anului 2007 intr-o "Procuratura din epoca stalinista". Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a mentionat ca se va consulta si cu celelalte partide din opozitie cu privire la initierea unei motiuni simple impotriva ministrului Justitiei, Monica Macovei. "Toti suntem in barca care se numeste opozitie, normal ca ne vom consulta, dar eu va asigur ca actualul regim politic nu va rezista pana la Paste", a declarat Corneliu Vadim Tudor. (R.G.)

Boc someaza PNL

Democratii le cer liberalilor sa-si explice clar pozitia fata de PSD, dupa ce le-a trecut pe la urechi ca Tariceanu ar vrea sa aduca ministri pesedisti in Guvern. "Solicitam PNL o pozitie publica foarte clara si explicita in ceea ce priveste raporturile PNL-PSD", a spus ieri liderul pedistilor Emil Boc, adaugand ca aceasta cerere a venit ca urmare a "scenariilor de pe piata politica si constitutionala" legate de posibila introducere a PSD la guvernare. "Daca (liberalii - nr.r) doresc acest lucru, sa o spuna public si sa o faca", a spus Boc. Acesta a sustinut ca a auzit despre aceste scenarii in presa si ele ar viza prezentarea in Parlament a unei formule restructurate de Guvern, care fie sa includa reprezentanti ai PSD, fie sa aiba sustinerea PSD. "Daca doresc acest lucru, sa spuna public, sa spuna ca prefera cooperarea si colaborarea cu PSD, atunci vom sti cum stau lucrurile", a mai spus liderul PD, potrivit caruia "aceasta stare de ambiguitate nu poate fi continuata". In replica la declaratiile democratilor, vicepresedintele PNL Ludovic Orban (foto) a spus ieri ca Emil Boc "fabuleaza" si ca nu se pune problema unei aliante intre PNL si PSD. "Intre PNL si PSD este o lupta de peste 17 ani si nu poate exista o alianta sau o viziune comuna, ci cel mult eventuale intelegeri punctuale pe anumite proiecte", a sustinut Orban. PSD il contrazice insa pe Orban si spune ca sanse pentru sustinrea unui guvern minoritar al PNL exista. (C.E.; R.A.)

PSD ar putea sustine un Guvern PNL

Mircea Geoana a declarat, ieri, ca PSD se va decide daca va sustine un guvern minoritar dupa ce Calin Popescu Tariceanu va prezenta o formula de guvern restructurat. Intrebat daca PSD ar sustine un guvern minoritar, eventual al PNL, Geoana a raspuns initial negativ. El si-a nuantat, ulterior, pozitia. "Avem o obligatie, la inceput de sesiune parlamentara, a primului-ministru si a Guvernului, e si obligatia presedintelui, nu numai a PSD, de a incerca sa vedem care este rezolvarea la criza politica pe care o traversam in acest moment", a afirmat Geoana. El a spus ca este in interesul premierului sa vina in fata Parlamentului si sa explice cum "doreste sa asigure un minim de sustinere a Guvernului pe care il conduce". ŃSa explice (Tariceanu - n.r.) cum vede sustinerea unui guvern minoritar. Asteptam sa vina in fata Parlamentului cu un Guvern restructurat, este o conditie obligatorie, de acolo vom vedea care sunt elementele care ar putea motiva o anumita decizie a noastra. In acest moment, prima miscare apartine primului-ministru. Vom decide in consecinta", a afirmat Geoana. (R.A.)

Procurorii vor avea o retea proprie de interceptari

Pusa la zid de societatea civila pentru puterile discretionare date procurorilor prin Ordonanta DIICOT, Macovei anunta ca vrea sa elimine SRI din lantul ascultarilor. Secretariatul General al Guvernului a organizat ieri la "Clubul Floreasca" o dezbatere publica pe tema controversatei OUG 131/2006, prin care s-au dat procurorilor DIICOT puteri de a accesa fara mandat judecatoresc sistemele informatice. Radu Stroe, secretarul general al Guvernului a anuntat ca SGG isi asuma raspunderea pentru eventuala lezare a intereselor cetatenilor in urma emiterii OUG 131/2006, si a precizat ca dezbaterile sunt necesare pentru a-l informa pe primul-ministru daca e cazul sa se aduca modificari ordonantei.

Reprosuri incrucisate

La dezbateri au fost prezenti numerosi ziaristi, reprezentanti ai organizatiilor non-guvernamentale si ai asociatiilor de revolutionari. Rand pe rand, vorbitorii au criticat modul prin care s-a oferit procurorilor DIICOT dreptul de a accesa sistemele informatice, prin ordonante proprii si nu cu mandat judecatoresc, incalcandu-se astfel Constitutia. Justificarile repetate in mai multe randuri de ministrul Justitiei, Monica Macovei, in legatura cu acuzele ce i-au fost aduse, au fost in sensul ca "eu am dat, nu am luat". Ministrul a explicat ca inainte procurorii DIICOT faceau adrese pentru a obtine informatii despre existenta unor corespondente electronice, iar acum o fac prin ordonante motivate, care pot fi contestate. Reporterii ZIUA au reprosat ministrului Justitiei faptul ca nu este adevarat cand spune ca nu a modificat legea in sensul sporirii puterilor procurorilor si ca, in realitate, prin OUG 131/2006 (care modifica legea de functionare a DIICOT) s-a mutat litera c) din articolul 16, referitor la "accesul la sistemele informatice", din atributia judecatorului, in cea a procurorului.

Macovei nu recunoaste

Indiferent de argumentele aduse de o serie de vorbitori, Macovei nu a vrut sa admita ca ar fi sporit atributiile procurorilor, si a explicat ca, in practica, nici un procuror nu ar accesa sistemele informatice (in sensul patrunderii intr-un computer), fara mandat de la judecator. De ce s-a mutat litera c) la procuror? "Pentru ca nu se folosea acel text", a venit raspunsul surprinzator al ministrului. Tot Macovei a spus ca articolul 16, din Ordonanta 131/2006, trebuie privit in corespondenta cu articolul 56, din Legea 161/2003, in care se arata ca perchezitia unui calculator sau citirea unui mail se pot face numai cu autorizatie de la judecator. In urma criticilor referitoare la faptul ca notiunea de "acces la un sistem informatic" nu este nicaieri definita, si ca prin urmare, procurorul poate abuza de noua putere ce i-a fost conferita, ministrul a pretins ca in legi s-ar prevede foarte clar unde este si unde nu este nevoie de mandat judecatoresc. Si ca procurorii nu vor face decat sa ceara listinguri de convorbiri telefonice sau de e-mailuri de la companii de telefonie sau provideri, iar pentru continut vor solicita acceptul judecatorului.

Directorul ZIUA, Sorin Rosca Stanescu, a reprosat faptul ca legea fundamentala a Romaniei interzice sa se promoveze ordonante de urgenta care pun in discutie drepturi si libertati fundamnetale ale omului: "Initiatorul si, apoi, Guvernul, au incalcat Constitutia. Trebuie o noua ordonanta care sa o retraga pe aceasta si asumarea raspunderii de catre cei vinovati. Daca un ministru a incalcat Constitutia trebuie demis, iar daca a facut-o un Guvern, acesta trebuie sa plece!"

Ministrul deranjat de intrebarile presei

O alta critica adusa a fost aceea ca nicaieri nu s-a motivat caracterul de urgenta al Ordonantei, de ce anume era nevoie ca aceasta sa fie trecuta pe sest, in timpul sarbatorilor de iarna. Criticile au vizat si lipsa avizului CSM pentru proiect sau supunerea legii dezbaterii publice. Alti reprezentanti ai ONG-urilor prezente au cerut constituirea unei comisii parlamentare, care sa verifice efectele aplicarii acestei ordonante, intrate in vigoare la finele lunii decembrie 2006, pentru a se verifica adevarul sustinerilor ministeriale.

Declaratia soc facuta ieri de Macovei s-a referit la atributiile de interceptare ale procurorilor. Ministrul Justitiei a afirmat ca prin modificarile efectuate "am vrut sa elimin Serviciul Roman de Informatii din lantul interceptarilor". Macovei a adaugat ca procurorii folosesc in prezent reteaua de interceptari a SRI si ca, dupa ce interceptarile se realizeaza, inregistrarile raman la SRI care le poate folosi apoi in alte scopuri: "In realitate, tehnic, aparatura e la SRI. Eu nu stiu ce face SRI-ul cu interceptarile mai departe". Macovei a lasat sa se inteleaga ca pe viitor procurorii vor avea la dispozitie o alta retea decat SRI, pe care sa-si faca interceptarile. Nu a dorit insa sa raspunda intrebarilor ZIUA referitoare la natura viitoarei retele, cine va achizitiona tehnica aferenta si altele. Apoi, agasata de multitudinea de intrebari ce i-au fost puse, Macovei s-a scuzat ca are o agenda foarte incarcata si a parasit sala fara sa mai raspunda unor intrebari ce i-au fost adresate. (Razvan SAVALIUC)

Februarie, luna restructurarii

Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat recent, la o emisiune cu Rodica Culcer, la TVR, ca in luna februarie va prezenta Parlamentului un proiect de restructurare a guvernului, din care sa reiasa un executiv "mai mic si mai vioi". Tariceanu a explicat ca vrea sa scoata Secretariatul General al Guvernului din schema Executivului, postul urmand sa fie ocupat de un functionar public. "Voi propune si o reducere a numarului de ministere, a numarului de ministri (...) Eu cred ca o restructurare este necesara, insa anumite functiuni nu o sa putem sa le facem sa dispara, ca unii spun: trebuie sa facem un guvern mai mic si mai vioi (...) N-am terminat schema, o voi prezenta in luna februarie. Deci va ramane un minister al Transporturilor si lucrarilor publice, fara indoiala. Cineva o sa ne intrebe: <> Sigur ca trebuie sa intre problematica tineretului si sportului, problematica familiei, problematica sociala, protectia sociala. Toate lucrurile astea nu o sa dispara prin restructurarea guvernului", a explicat premierul. (C.E.)

Politia germana nu mai poate intra in calculatoare

Curtea federala de justitie din Germania s-a pronuntat ieri impotriva supravegherii de catre autoritati a calculatoarelor personale, practica utilizata in principal in cazurile de terorism, relateaza Mediafax. Instanta a justificat decizia prin faptul ca nu exista nici o lege in acest sens. Ministrul de Interne, Wolfgang Schauble, si Parchetul General doresc sa aiba dreptul supravegherii fisierelor private prin intermediul Internetului, pentru facilitarea anchetelor in cazurile de terorism sau pedofilie. "Este esential ca autoritatile penale sa poata supraveghea calculatoarele", a reactionat Schauble la aflarea deciziei justitiei. (G.D.)

Ordonanta DIICOT, inutila

Reprezentantii societatii civile au criticat, ieri, Ordonanta DIICOT, aratand ca este irelevanta si nu vine cu nimic nou fata de legislatia anterioara. Presedintele Asociatiei Pro Democratia, Cristian Parvulescu, a precizat ca singurul merit al acestui act normativ a fost aducerea in discutie a problemei "lipsei de democratie a legislatiei romanesti privind atributiile parchetelor in general". El a sustinut ca Ordonanta si-a atras cele mai multe critici din cauza "sensibilitatii" fata de Monica Macovei. "Luata punct cu punct, practic ordonanta nu a introdus nimic nou. Vom avea alta dezbatere pe legile Ordonantei DIICOT pentru a vedea ce e interes legitim al cetateanului si ce e interesul unora de a elimina orice mijloace de a se ajunge la cei corupti", a spus si presedintele SAR, Sorin Ionita.

Blog Archive

Astra Sport Pariuri: Doua pe faras
Astra Sport Pariuri: Doua pe faras
Astra Sport Pariuri: Doua pe faras
Astra Sport Pariuri: Doua pe faras