Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Activele SIF-urilor s-au redus cu 14% in octombrie

Scaderile puternice din luna octombrie au dus activele nete ale SIF-urilor in jos cu 14,7%, potrivit rapoartelor periodice transmise Bursei de Valori Bucuresti.
Activele nete ale celor cinci SIF-uri cumulau la 31 octombrie 7,1 mld. de lei (1,94 mld. euro), comparativ cu 8,3 mld. lei (2,23 mld. euro) cu o luna inainte, dupa ce Bursa a inregistrat in octombrie cel mai mare declin din istoria sa, in conditiile in care SIF-urile au cea mai mare parte a portofoliilor pe Bursa.

Astfel, principalele 25 de titluri cotate pe piata au pierdut luna trecuta in medie 40% din valoare.
Scaderea actiunilor detinute de SIF-uri pe Bursa nu s-a reflectat in totalitate in activele SIF-urilor raportate la finele lunii octombrie, pentru ca acestea sunt calculate pe baza pretului mediu de tranzactionare din ultimele trei luni, astfel ca este posibil ca valoarea activelor SIF-urilor sa inregistreze scaderi importante si in urmatoarele doua luni, chiar si in conditiile unei stabilizari a cotatiilor din piata.
Cele mai mari scaderi de activ le-a inregistrat luna trecuta SIF Moldova, activele nete ale SIF2 diminuandu-se cu 15,1% fata de luna precedenta si ajungand la putin peste un miliard de lei. SIF Moldova a realizat in schimb in luna octombrie cel mai mare profit dintre cele trei SIF-uri care au raportat pana ieri rezultatele, cu un castig luna trecuta de 4,6 mil. lei. Pe primele 10 luni ale anului, profitul SIF Moldova s-a cifrat la 79,2 mil. lei.
Activele nete ale SIF Oltenia au scazut in octombrie cu 14,6%, pana la 1,6 mld. lei. Societatea de investitii financiare a inregistrat un profit de 1,8 mil. lei luna trecuta si de 84,3 mil. lei in primele 10 luni ale acestui an.
Pana ieri mai raportase rezultatele si SIF Muntenia, care a obtinut in perioda ianuarie-octombrie un profit de 115 mil. lei, castigul societatii pe luna trecuta ridicandu-se la 1,1 mil. lei. Activele nete ale SIF Muntenia s-au corectat cu 14,3% in octombrie comparativ cu luna anterioara, ajungand la 1,4 mld. lei.