Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Chelu si-a pierdut locurile in CA la SIF2 si SIF5

Actionarii SIF Moldova (SIF2) l-au revocat pe omul de afaceri Catalin Chelu din functia de membru in Consiliul de Administratie si l-au ales pe Tudor Dumitru in pozitia ramasa vacanta, potrivit raportarii transmise de SIF2 Bursei de Valori Bucuresti.
Dorel Serbu, care a candidat pentru locul ramas vacant dupa demiterea lui Chelu, nu a intrunit suficiente voturi pentru a fi ales. Serbu este unul dintre conducatorii societatii de brokeraj City Invest, infiintata recent de catre Catalin Chelu.
La SIF Oltenia (SIF5), Margareta Racovita, reprezentanta lui Catalin Chelu in Consiliul de Administratie, si-a pierdut locul in CA in urma votului din cadrul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) de sambata.
Catalin Chelu a pierdut astfel din influenta pe care o avea in conducerile celor doua societati de investitii financiare, in conditiile in care cea mai mare parte a voturilor sale au fost suspendate.
Conducerile celor doua SIF-uri au limitat voturile unor grupuri de firme si persoane fizice care actioneaza in mod concertat cu omul de afaceri din Galati la 1%. Potrivit raportarilor, SIF Oltenia a suspendat drepturile de vot pentru 8,5% din actiuni, pe motiv ca ar apartine unor firme si persoane fizice care actioneaza in mod concertat cu Catalin Chelu, in timp ce SIF Moldova a suspendat drepturile de vot pentru 7,542% din actiuni pe acelasi motiv.
Mai mult, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) le-a cerut saptamana trecuta lui Chelu si persoanelor implicate sa-si reduca detinerile la cele doua SIF-uri pentru a se incadra in pragul de 1%.
In septembrie, CNVM a respins numirea lui Catalin Chelu in functia de presedinte al SIF Moldova si a cerut convocarea AGA pentru a cere votul actionarilor privind mentinerea acestuia in CA. Asta dupa ce in luna iulie Consiliul de Administratie al SIF2 il numise pe Chelu in functia de presedinte, dupa demisia lui Sorin Turtoescu.
Chelu se afla de mai multa vreme in conflict si cu conducerea SIF Oltenia, dupa ce a incercat la sfarsitul lunii august sa-l dea jos din functie pe presedintele Dinel Staicu. Si atunci, conducerea SIF5 a anulat voturile firmelor lui Chelu. Firmele respective au dat in judecata SIF Oltenia, invocand incalcarea Constitutiei.
Sambata, actionarii i-au reconfirmat in functie pe cinci dintre vechii administratori ai SIF5, respectiv Dinel Staicu, Tudor Ciurezu, Florian Buzatu, Vasile Salapa si Gheorghe Blidaru. Mihai Doru Lupoae a fost inlocuit de Carmen-Ioana Popescu, care a fost pana in prezent consilier al presedintelui SIF Oltenia, iar Margareta Racovita a primit numai 40% din voturi, locul sau urmand sa fie vacant pana la alegerea unui nou membru.
Functiile de presedinte si vicepresedinte la SIF Oltenia urmeaza sa fie stabilite de catre CA intr-o sedinta care va avea loc in termen de maxim o saptamana de la validarea membrilor alesi de catre CNVM.
AGA de la SIF Oltenia a reunit un cvorum de 36,746% din capitalul social la a doua convocare, astfel ca nu a fost posibila desfasurarea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (AGEA), care avea pe ordinea de zi aprobarea rascumpararii de actiuni proprii in vederea stabilizarii cursului pe Bursa. Pentru desfasurarea AGEA ar fi fost necesar un cvorum de 50%.
La SIF Moldova, cvorumul din AGA de sambata a depasit cu putin 4%.
Catalin Chelu a infiintat recent o firma de brokeraj, denumita City Invest, la care detine 96% din capital, iar Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a autorizat, miercuri, functionarea societatii de servicii de intermediere financiara. Firma a fost inregistrata in Galati, are un capital de 550.000 de lei, divizat in 550.000 de actiuni cu o valoare nominala de 1 leu. In structura actionariatului City Invest se mai regasesc doua persoane fizice si doua societati cu raspundere limitata, fiecare cu cate 1% din titluri.
Pana in prezent, Chelu si-a desfasurat cea mai mare parte a activitatii investitionale pe Bursa prin intermediul societatii de brokeraj Eldainvest din Galati.