Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Cu placa si camera video prin muntii din Romania

» Un documentar realizat de o firma germana despre fenomenul snowboardingului in Romania va fi lansat pe piata in cinci limbi, in toamna acestui an.

Romania. 1984. Un tanar student din Sibiu, Andy Fazekas, primeste un cadou de la rudele din Germania – un snowboard. Nu are cum sa-si imagineze ce impact va avea acesta asupra vietii sale si asupra tineretului din Romania comunista. La scurt timp, Fazekas este insarcinat de secretarul general al PCR, Nicolae Ceausescu, sa prezinte snowboardul ca sport intregii natiuni, in cadrul unui mare eveniment de iarna.

Acesta a fost inceputul unui adevarat fenomen in muntii din Transilvania, unde un nucleu puternic de snowboarderi si-au dedicat intreaga atentie dezvoltarii acestui sport. Din cauza situatiei economice in care traiau cei mai multi romani, Fazekas si prietenii sai au inceput sa confectioneze snowboarduri manual. Probleme cu statiunile, lipsa snowpark-urilor si neacceptarea sportului au fost la ordinea zilei pentru primii temerari. si totusi, ei nu s-au lasat descurajati si au incercat sa isi atinga visul legat de snowboard.
Cum a evoluat aceasta scena, care atrage anual sute de tineri dornici de aventura, incearca sa explice documentarul "From Romania with love", al cineastului german Rene Eckert.

"De ce sa nu vii sa faci snowboard intr-o tara de care nici macar n-ai auzit?"
Proiectul a adus impreuna tineri legati de o pasiune comuna din sase tari: Slovacia, Franta, Polonia, Ungaria, Marea Britanie si Romania, care au incercat sa descopere si sa explice particularitatile scenei de snowboard din tara noastra. Interviuri interesante despre dezvoltarea sportului si a comunitatii, dar si despre problemele cu care se lupta tinerii rideri romani sunt completate de cel mai progresiv freestyle snowboarding din Europa de Est si de imagini uluitoare surprinse in Carpatii romanesti. "Ma dau cat pot, pentru ca n-o sa ma dau toata viata. Nu vreau nici sa fac cariera", spune unul dintre "actori", un roman. "De ce sa nu vii sa faci snowboard intr-o tara de care nici macar n-ai auzit?", se intreaba un rider francez, in timp ce un pusti englez povesteste, razand: "Am auzit lucruri ciudate legate de tara asta, Dracula, un barbat mancat de un lup pe munte". "Imi place Romania si ador sa fac snowboard aici", spune si un rider englez, in timp ce un sportiv roman se plange ca "nu exista snowpark-uri permanente in Romania". Plecand de la subiectul documentarului, Oana, un membru al comunitatii de snowboard din Romania, lanseaza pe forumurile de specialitate o intrebare: "(Macar) cateva cadre nu pot fi incluse in «The land of choice», un proiect care ar trebui sa ne reprezinte?!".

Dupa proiecte in Polonia (2007) si Slovacia (2008), "From Romania with love" este al treilea episod al documentarelor despre snowboard in Europa de Est, produse de Blickinsfreie. Filmul va avea premiera in octombrie/noiembrie 2009 si va fi lansat in cinci limbi (si in romana), in cadrul unui turneu european. Ulterior, documentarul va fi distribuit si pe televiziune prin satelit si cablu.

Blog Archive

Astra Sport Pariuri: Cu placa si camera video prin muntii din Romania
Astra Sport Pariuri: Cu placa si camera video prin muntii din Romania
Astra Sport Pariuri: Cu placa si camera video prin muntii din Romania
Astra Sport Pariuri: Cu placa si camera video prin muntii din Romania