Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Monica Iacob Ridzi nu a spus adevărul în faţa Comisiei de anchetă

Raportul Comisiei de anchetă în cazul Ridzi precizează, la capitolul privind problemele identificate în timpul audierilor, că ministrul Tineretului nu a spus adevărul în faţa forului în privinţa scenei Casei Studenţilor din Bucureşti, dar şi că a influenţat conţinutul editorial al unor televiziuni.

Membrii Comisiei de anchetă privind modul în care au fost cheltuţi banii în organizarea "Zilei Tineretului" precizează, la capitolul 4 din raport, că ministrul Ridzi se face responsabilă de încălcarea legislaţiei privind controlul autorităţilor publice asupra politicii editoriale în audiovizual, dar şi de aprobarea notei de fundamentare a procedurii de achiziţie publică fără verificarea prealabilă a costurilor estimative asumate de catre ministerul Tineretului pentru organizarea evenimentelor.

"Membrii Comisiei de anchetă au stabilit responsabilitatea ministrului Monica Iacob Ridzi pe următoarele paliere: responsabilitatea materială directă prin decizii luate personal, numirea membrilor comisiilor de selecţie şi de recepţie a serviciilor, aprobarea notei de fundamentare a procedurii de achiziţie publică de servicii de divertisment, semnarea unor contracte prevăzând prevederi ilegale privind influenţarea conţinutului editorial al unor televiziuni.

Responsabilitatea politică este a doua direcţie privind angajarea
Guvernului României în cheltuieli nejustificate în contradicţie cu asumarea de către guvern a unei politici de austeritate" a precizat preşedintele forului, Alina Gorghiu.

Pe de altă parte, din punctul de vedere al membrilor Comisiei, ministrul nu a spus adevărul în faţa Comisiei de anchetă, "afirmând că nu avea cunoştinţă de scena aflată în dotarea Casei Studenţilor din Bucuresti, dar la întocmirea proiectului de buget pe 2009 a semnat solicitarea de finanţare a ratelor de leasing
pentru această scenă", se arată în raportul forului. În acelaşi timp
, membrii comisiei impută ministrului schimbarea procedurii de achiziţie publică în cursul derulării operaţiunii de la întocmirea programului anual de achiziţii publice pe anul 2009, până la întocmirea caietelor de sarcini şi utilizarea unor proceduri interne care, din punctul comisiei de vedere, nu era aplicabilă în domeniu.

Preşedintele Comisiei de anchetă pentru anchetarea cheltuielilor MTS pentru Ziua Tineretului, deputatul PNL Alina Gorghiu, a anunţat joi că raportul final propune începerea urmăririi penale a Monicăi Iacob Ridzi pentru comiterea infracţiunilor de delapidare şi abuz în serviciu. Gorghiu a anunţat că membrii Comisiei au ajuns la concluzia că au existat o serie de încălcări ale legii care angrenează responasbilitatea ministrului Ridzi. În aceste condiţii, Raportul propune sesizarea Curţii de Conturi, Oficiului pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor şi a ANAF, pentru efectuarea de anchete la Ministerul Tineretului şi la firmele
care au organizat "Zilele Tineretului". De asemenea, Raportul Comisiei propune premierului Emil Boc să solicite preşedintelui revocarea din funcţie a ministrului.

Alina Gorghiu a mai anunţat şi că PDL a făcut opinie separată. Raportul Comisiei va fi înaintat Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor în vederea unui raport care să recomande
Plenului începerea urmăririi penale.

Blog Archive

Astra Sport Pariuri: Monica Iacob Ridzi nu a spus adevărul în faţa Comisiei de anchetă
Astra Sport Pariuri: Monica Iacob Ridzi nu a spus adevărul în faţa Comisiei de anchetă
Astra Sport Pariuri: Monica Iacob Ridzi nu a spus adevărul în faţa Comisiei de anchetă
Astra Sport Pariuri: Monica Iacob Ridzi nu a spus adevărul în faţa Comisiei de anchetă