Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Voineasa sau Vidra, the land of choice

Statiunile de pe valea Lotrului se fac una cu pamantul * Primarul Dobrin (foto) din Voineasa prospera de pe urma dezastrului

Mochete cu miros de mucegai si praf in hotelul "Lotru", mobilier din anii '70 nefunctional, tamplarie si feronerie deteriorate, apa calda cu program liliputan, farfurii soioase, nespalate. Aceasta este "reteta" de petrecere a concediului la munte in statiunea Voineasa, din aceasta vara. Pe balcoanele hotelului geaman ramas in faza de schelet din statiunea Vidra, cresc copaci. In acest timp, pe Eurosport, Romania este prezentata in rozul cel mai desantat.
Fosta "perla" a turismului romanesc, statiunea Voineasa se degradeaza de la an la an, mancata de microbul nepasarii. Voineasa a aparut pe harta turistica in anul 1975 din dorinta lui Ceausescu de a le oferi minerilor din Petrosani un paradis al relaxarii, dupa munca grea din subteran. Actualul hotel "Bradisor" s-a numit inainte de 1989, "Minerul", fiind locatia traditionala a minerilor "stahanovisti", recompensati cu bilete de odihna la munte. Imaginea actuala a statiunii este dezolanta. Vilele neatinse de douazeci de ani de mana meseriasilor se darama. Mirosul de praf si de mucegai este mai puternic decat aerul padurilor de brad. Hotelul "Lotru", mandria statiunii, seamana cu un morman urias de jeg, nespalat si neprimenit.
Destine diferite
Pana in 1990, "oameni ai muncii" petreceau aici un concediu de neuitat. Prin anii '80 "aveai nevoie de o interventie pentru a obtine un bilet de odihna la Voineasa!", isi aminteste Gheorghe Dobrin, primarul localitatii. Mii de turisti, cazare "full capacity", ansambluri de dansuri si formatii de muzica populara, gratare cu mici si lazi cu bere, o eterna sarbatoare campeneasca la iarba verde au contribuit in anii '80 la renumele statiunii. Triumful turismului in masa l-a determinat pe Ceausescu sa comande construirea unei noi statiuni: Vidra. Aflata la 25 de kilometri in amonte, pe malul lacului artificial de acumulare, Vidra s-a dorit a fi bijuteria de pe coroana. Lucrarile la noua statiune nu s-au finalizat niciodata, incheindu-se cu un esec total in preajma anilor '90. Vidra a murit inainte sa se nasca. Hotelul principal din statiune a ramas in faza de schelet. Nu are niciun nume, iar pe balcoanele neterminate au crescut copaci. Localnicii povestesc cu ironie ca Vidra este statiunea unde isi petrec vacanta fantomele.

Tactica devalmasiei

Stapanii uriasului patri­moniu sunt patru mari centrale sindicale: Blocul National Sindical, CNSLR Fratia, CNS Cartel Alfa si Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania. Cele patru centrale sindicale au infiintat in 1992 compania "SIND Romania SRL", care are in administrare statiunile mostenite de la fostele sindicate socialiste. Societatea se ocupa doar de admi­nistrarea patrimoniului de la Voineasa si Vidra, proprietari fiind centralele sindicale, care stapanesc "in devalmasie" patrimoniul. De douazeci de ani la Voineasa si la Vidra nu s-au mai facut investitii. Se vehiculeaza o posibila "motivatie": acapararea cu un pret derizoriu a unor valori imobiliare degradate. De douazeci de ani centralele sindicale refuza sa imparta patrimoniul stapanit in devalmasie. In fiecare an, Bogdan Hossu si ceilalti lideri ai centralelor sindicale vin la Voineasa pentru a face o vizita de lucru pe teren. In anul 2009, vizita de lucru a avut loc in primavara. S-a impartit "frateste" totul: vile, hoteluri, restaurante, discoteci. Apoi liderii s-au retras si au pus de un protocol, asezonat cu pastrav din lacul Bradisor la gratar, cu mujdei de usturoi. Protocolul incheiat pentru impartirea patri­moniului de la Voineasa si Vidra zace acum uitat intr-un sertar.
Pensiune de director
Dan Moldoveanu, direc­torul statiunii Voineasa, si-a construit pensiunea particulara la 5 kilometri de statiune, la Valea Macesului, aflata in perimetrul comunei Voineasa. Serviciile oferite de pensiune sunt cu cateva clase peste cele oferite de statiunea Voineasa. Povestea directorului seamana cu povestea unei curci celebre care sta cu un picior pe malul stang al Dunarii si cu celalalt pe malul drept, in timp ce nimeni nu stie unde va cadea oul. In cazul directorului Dan Moldoveanu, locuitorii din Voineasa spun ca oul ar fi cazut pe malul drept, acolo unde se afla pensiunea particulara. S-ar putea ca acesta sa fie adevarul, spun locuitorii comunei, atata vreme cat exista suspiciunea ca mancarea s-ar gati la statiune si apoi se transporta la pensiunea directorului, ca fetele de masa si cearsafurile s-ar spala tot in statiune, ca personalul administrativ ar face ore suplimentare la pensiunea lui Dan Moldoveanu. Pentru turistii sindicalisti, directorul Dan Moldoveanu ofera farfurii nespalate si camere cu mucegai si praf.

Blog Archive

Astra Sport Pariuri: Voineasa sau Vidra, the land of choice
Astra Sport Pariuri: Voineasa sau Vidra, the land of choice
Astra Sport Pariuri: Voineasa sau Vidra, the land of choice
Astra Sport Pariuri: Voineasa sau Vidra, the land of choice