Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Băsescu îl invită pe Papa Benedict al XVI-lea în România la anul

Şeful statului a discutat vineri după-amiază cu preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, despre situaţia românilor din Peninsulă. Sâmbătă, Băsescu va avea o întrevedere neoficială cu Suveranul Pontif, la reşedinţa de vacanţă a acestuia.

Preşedintele Traian Băsescu îl va invita sâmbătă în cadrul vizitei sale la Vatican pe Papa Benedict al XVI-lea să viziteze România anul viitor. Potrivit unui comunicat de vineri al Patriarhiei, şeful statului l-a contactat telefonic pe Patriarhul Daniel pentru a-l informa despre această intenţie.

"Preşedintele României l-a informat pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel despre intenţia de a-i adresa Sanctităţii Sale Papa Benedict al XVI-lea invitaţia de a vizita România în cursul anului 2009. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a menţionat faptul că o astfel de invitaţie este posibilă la nivelul relaţiilor bilaterale dintre cele două state, România şi Vatican, dar că pentru o invitaţie oficială din partea Patriarhiei Române este necesar şi acordul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, după cum s-a procedat şi în cazul vizitei Papei Ioan Paul al II-lea în România (1999)", se arată în comunicatul citat.


De alfel, situaţia comunităţii româneşti din Italia va reprezenta unul din punctele de discuţie ale întâlnirii lui Băsescu cu Suveranul Pontif, una care ar urma să se desfăşoare sâmbătă la reşedinţa de vacanţă a acestuia, la Castelul Gandolfo, şi nu la Vatican, acolo unde preşedintele român îl va avea ca interlocutor doar pe Secretarul de Stat al Sfântului Scaun, cardinalul Tarcisio Bertone.

Totodată, Traian Băsescu a declarat vineri la plecarea spre Roma, că la Vatican va aborda chestiuni ce privesc “politica de consolidare a relaţiilor pe care România încearcă să le dezvolte cu ţările catolice”. Preşedintele a arătat că obiectivul vizitei sale este acela de a consolida aceste relaţii nu doar prin întâlniri politice, ci şi prin utilizarea influenţei Sanctităţii sale.

Tot despre situaţia românilor din Peninsulă, a discutat Băsescu şi cu preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, reluînd astfel discuţia pe care a avut-o în Italia, luna trecută, cu premierul Silvio Berlusconi. Întrevederea de atunci fusese impusă de excaladarea reacţiilor italienilor după valul de fărădelegi comise în Italia de cetăţeni români, unii de etnie romă. În urma acesteia, premierul Italiei îi promitea preşedintelui României că îl va trimite la Bucureşti, pentru detensionarea situaţiei, pe ministrul de interne, un adept al măsurilor radicale împotriva românilor. Pe agenda preşedintelui român nu a figurat de această dată o nouă întâlnire cu magnatul italian care conduce guvernul de la Roma.

Sâmbătă, preşedintele Băsescu se va mai întâlni cu Alteţa Sa Fra Matthew Festing, Principe şi Mare
Maestru al Ordinului de . Duminică, preşedintele Traian Băsescu va vizita, conform Agenţiei Mediafax, viitorul sediu al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, ocazie cu care va participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Iosif Popal Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale. La acest eveniment, alături de membrii delegaţiei oficiale şi de alţi invitaţi din Roma, vor mai participa, conform Mediafax, şi Preasfinţitul Siluan, Episcopul ortodocşilor români din Italia, Preasfinţitul Timotei, Episcopul românilor ortodocşi din Spania şi Portugalia precum şi preoţii şi credincioşii parohiilor ortodoxe româneşti din Roma şi din împrejurimi, dar şi ai altor parohii din Italia.

Iliescu a fost de cinci ori la Vatican, Constantinescu a fost vizitat de Papă

Cu 10 ani petrecuţi la Cotroceni, fostul preşedintele Ion Iliescu este campionul vizitelor la Vatican. Actualul lider de onoare al PSD a fost primit de fostul suveran pontif Ioan Paul al II-lea de cinci ori, prima oară în februarie 1991. Au urmat alte întâlniri în 1992, 1995, 2001 şi 2004, ultima cu doar câteva luni înainte de încetarea ultimului mandat de şef al statului.

De numele succesorului lui Iliescu, Emil Constantinescu, se leagă cel mai important eveniment ecumenic post-comunist – vizita de trei zile a Papei Ioan Paul al II-lea în România în mai 1999. Un mai tărziu, la fel ca şi Iliescu, cu doar câteva luni înainte de plecarea de la Cotroceni, Constantinescu lua şi el drumul Vaticanului.

La fel ca şi preşedinţii României şi premierii au ţinut de-a lungul timpului să fie primiţi de Suveranul Pontif. Cel în funcţie, Călin Popescu Tăriceanu a fost într-o audienţă la Benedict al XVI-lea, cu exact un an în urmă. Ulterior, după Tăriceanu, Papa avea să poarte un scurt dialog şi cu liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, episod ce a stârnit o uşoară vâlvă în presă.

Blog Archive

Astra Sport Pariuri: Băsescu îl invită pe Papa Benedict al XVI-lea în România la anul
Astra Sport Pariuri: Băsescu îl invită pe Papa Benedict al XVI-lea în România la anul
Astra Sport Pariuri: Băsescu îl invită pe Papa Benedict al XVI-lea în România la anul
Astra Sport Pariuri: Băsescu îl invită pe Papa Benedict al XVI-lea în România la anul