Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Justiţia e oarbă. Dar ministrul?

Ministrul Justiţiei a pierdut bătălia cu procurorul general al României. Confruntarea a avut loc pe teren neutru, la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), iar miza a fost şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie(DNA). Pentru această funcţie, Cătălin Predoiu a propus-o pe procuroarea Monica Şerbănescu, consilierul său personal, care nu a reuşit însă să treacă examenul, obţinând un aviz negativ din partea membrilor CSM. Uppercut-ul fatal a fost dat de Codruţa Kovesi care a venit pregătită pentru război, furnizând inclusiv informaţii despre starea de sănătate a candidatei d-lui Predoiu. Dincolo de faptul că Monica Şerbănescu nu a făcut la viaţa ei anchete şi rechizitorii, dă prost să afli că un posibil viitor şef la Anticorupţie are rezistenţă scăzută la stres.

Practic, la şedinţa CSM, a fost vorba de mai mult decât o confruntare dintre două persoane: ministrul Justiţiei şi procurorul general. În spatele fiecăruia dintre ei se află, mai mult sau mai puţin vizibil, o tabără care are propriile ei interese. Cătălin Predoiu este, înainte de toate, membru al Executivului, adică om politic şi reprezentant al Puterii. În aceste condiţii, este de la sine înţeles că propunerea făcută de el a fost agreată atât de PNL, cât şi de “aliaţii” acestuia, PSD şi PC, care au avut cuvinte de laudă la adresa Monicăi Şerbănescu. Încercarea sa de a promova un “no name”, pentru a evita posibile scandaluri şi dezvăluiri de presă, a eşuat pentru că ministrul Justiţiei nu şi-a făcut temele corespunzător. Nu acelaşi lucru se poate spune despre exponentul celeilalte tabere, Codruţa Kovesi - apreciată de către şeful statului şi de către PD-L – care a venit pregătită şi, pe bună dreptate, a câştigat. Argumentele procurorului general au reuşit să influenţeze decizia membrilor CSM, care au votat, indirect, împotriva ministrului Justiţiei.

Dacă nu ar fi fost vorba de un război între două tabere, ministrul Justiţiei ar fi gestionat altfel această problemă. Probabil s-ar fi consultat în prealabil atât cu Codruţa Kovesi, cât şi cu membrii CSM şi astfel ar fi aflat toate “bubele” d-nei Şerbănescu. În acest moment, este clar însă că relaţiile instituţionale din cadrul sistemului judiciar sunt profund viciate. Procurorul general află de la televizor pe cine vrea să pună ministrul Justiţiei şef la DNA, iar ministrul află tot de la televizor – în timpul şedinţei CSM, transmisă în direct de televiziuni – că Monica Şerbănescu are anumite probleme.

Chestiunea viitorului şef al DNA-ului este îngheţată în acest moment. Este puţin probabil ca şeful statului să ignore avizul negativ al CSM-ului şi, mai ales, observaţiile procurorului general. O asemenea decizie ar fi o bilă neagră pentru Traian Băsescu, după cum o bilă neagră este pentru ministrul Cătălin Predoiu susţinerea în continuare a candidaturii Monicăi Şerbănescu.

Blog Archive

Astra Sport Pariuri: Justiţia e oarbă. Dar ministrul?
Astra Sport Pariuri: Justiţia e oarbă. Dar ministrul?
Astra Sport Pariuri: Justiţia e oarbă. Dar ministrul?
Astra Sport Pariuri: Justiţia e oarbă. Dar ministrul?