Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Cheltuielile din bugetul Capitalei, diminuate cu 142 milioane lei

Consilierii municipali au aprobat, luni, rectificarea bugetului Capitalei, veniturile bugetului local fiind majorate cu 23.469.100 de lei, iar bugetul creditelor externe fiind diminuat cu 403 milioane de lei, informeaza Mediafax.

Primarul general Sorin Oprescu a spus ca rectificarea bugetului municipalitatii a fost necesara din cauza "lucrarilor care s-au facut in urma cu un an si jumatate, doi ani".

"Am gasit lucrari nefinantate sau suplimentare facute de vechea administratie. Pentru acest motiv e nevoie de aceasta rectificare", a spus Oprescu.

Presedintele Comisiei municipale de buget-finante, Mircea Raicu, a prezentat, in sedinta de luni a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), rectificarea de buget.

"Pe partea de venituri, avem urmatoarele modificari. Avem o majorare de 23,4 milioane de lei
pe partea de venituri proprii ale Consiliului, 31 milioane care vin din Fondul National de Dezvoltare pentru lucrarile de modernizarea a Stadionului «Lia Manoliu» si aproape 40 de milioane care reprezinta suma repartizata din bugetul Ministerului Internelor si Reformei Administrative pentru compensarea cresterilor preturilor la energia termica. Avem o diminuare a veniturilor, adica o neincasare, de 40,7 milioane de lei, care vin de la bugetul de stat din impozitul pe venit", a spus Raicu.

Acesta a punctat faptul ca cele peste 40 de miloane de lei nu am fost cheltuite din bugetul anului 2008 "pentru ca nu am realizat lucrari in ultimele opt luni".

Cheltuielile bugetului local au fost diminuate cu 142.020.000 de lei, din care aproape 20 de milioane de la teatre, muzee, ALPAB, Administratia Cimitirelor si Gradina Zoologica, 100 de milioane de lei de la institutiile finantate integral din alocatii de la buget, printre care Primaria Capitalei si Administratia Strazilor, restul sumei reprezentand investitiile RADET si fondul de rezerva.

In proiect se mai arata ca au fost inregistrate si suplimentari ale cheltuielilor bugetului local, in valoare de aproximativ 165 de milioane de lei, din care aproape 40 de milioane pentru compensarea pretului la energie termica.

Bugetul creditelor externe a fost diminuat cu 403.773.000 de lei, cel al institutiilor finatate din venituri proprii si subventii de la bugetul local, cu aproximativ 22 de milioane de lei, cea mai importanta scadere fiind la Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti, de aproximativ un milion de lei.

Raicu a explicat ca "se fac modificari intre capitole pe partea de cheltuieli, astfel incat banii sa fie bine dramuiti", iar banii din imprumuturile externe sa ramana in conturi
ca sa beneficieze de dobanda
.

"La bugetele creditelor externe, unde avem o diminuare de patru mii de miliarde de lei vechi, la care daca se aduna cele de la societatile si administratiile subordonate, ce ar insemna o diminuare de circa cinci mii de miliarde de lei vechi, care vine din cele cinci luni de inactivitate pe partea de investitii", a mai spus Raicu.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat ca in prezent exista depozite in banci de 100 de milioane de euro. El apreciat faptul ca nu se "intra" in aceste depozite, insa a spus ca daca va fi nevoie, municipalitatea o va face.

"Nu uitati ca avem de achitat 500 de milioane de euro
pana in 2015, bani adusi de fostul primar general", a spus Oprescu.

Totodata, bugetele institutiilor finantate integral din venituri proprii si cel al fondurilor externe nerambursabile nu se modifica, asa dupa cum este prevazut in proiectul de hotarare.

Potrivit proiecului de hotarare, bugetul Administratiei Strazilor a fost suplimentat cu 33.500.000 de lei, instutia ajungand astfel la un buget de aproape 600 de milioane de lei.

Suma totala prevazuta in bugetul municipalitatii pentru 2008 a fost de aproximativ 1,3 miliarde de euro, Primaria Capitalei alocand cei mai multi bani pentru investitii in infrastructura rutiera si modernizarea parcului de mijloace de transport
in comun.

Atat Raicu, cat si Oprescu au spus ca in 2009 banii vor fi mai putini, de aceea edilul sef al Capitalei a salutat ideea de a discuta cu reprezentantii comisiilor proiectele prioritare, pentru ca banii trebuie impartiti cu "parcimonie".

Blog Archive

Astra Sport Pariuri: Cheltuielile din bugetul Capitalei, diminuate cu 142 milioane lei
Astra Sport Pariuri: Cheltuielile din bugetul Capitalei, diminuate cu 142 milioane lei
Astra Sport Pariuri: Cheltuielile din bugetul Capitalei, diminuate cu 142 milioane lei
Astra Sport Pariuri: Cheltuielile din bugetul Capitalei, diminuate cu 142 milioane lei