Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Elena Udrea mizeaza pe "apele si raurile din interior"

andidatii desemnati de PSD si PDL pentru a ocupa portofoliile ministeriale au fost audiati si validati, fara mari emotii, de comisiile de specialitate ale Senatului si Camerei Deputatilor.

» Mai mult formale, audierile au insemnat cel mult un tir de intrebari si ironii din partea liberalilor, acestia fiind, de altfel, cei care au votat constant impotriva.

» Premierul desemnat, Emil Boc, merge astazi in Parlament pentru a cere un vot de incredere asupra programului de guvernare si a noului cabinet.

De cea mai mare simpatie s-a bucurat la audierile de sambata, in comisiile reunite de administratie, economie si industrii, Vasile Blaga (PDL), propus pentru Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei. Viitorul ministru pedelist a fost chiar complimentat de pesedistul Iulian Iancu, potrivit caruia Blaga va fi "cel mai iubit si cel mai solicitat de parlamentari". Ultimul la audieri, liderul PDL a apreciat activitatea predecesorului sau, udemeristul Laszlo Borbely, si a precizat ca nu intentioneaza sa modifice ordonantele date de Cabinetul Tariceanu cu privire la planurile generale de urbanism. Blaga a mai spus senatorilor si deputatilor ca este un adept al descentralizarii "totale" si ca Executivul ar trebui sa subventioneze jumatate din cheltuielile izolarii termice a locuintelor. La finalul audierilor, viitorul sef al Dezvoltarii Regionale a primit 46 de voturi in favoarea sa, patru voturi "impotriva" si doua abtineri.


Cu un scor asemanator (42 de voturi "pentru" si 9 "impotriva") a fost validat, dupa un tir de intrebari liberale si cu sprijinul UDMR, si Catalin Predoiu, ales de PSD si PDL pentru a continua reformarea sistemului de justitie. Fostul liberal le-a vorbit parlamentarilor despre "redesenarea" sistemului judiciar si despre necesitatea adoptarii Codului Penal si al celui de Procedura Penala, dar a evitat sa se pronunte asupra situatiei create la nivelul conducerii DNA, in conditiile in care mandatul lui Daniel Morar a expirat, iar propunerea avansata, Monica serbanescu, nu s-a bucurat de sustinere nici din partea CSM, nici a sefului statului.


De sustinerea UDMR s-a bucurat in comisiile de specialitate si social-democratul Gabriel Oprea, propus pentru a conduce Ministerul Administratiei si Internelor. Deputatul PSD a fost validat cu 47 de voturi "pentru" si 11 voturi "impotriva" (apartinand parlamentarilor PNL), dupa ce a spus "alesilor" ca isi propune revizuirea pachetului de legi privind descentralizarea, statutul alesilor locali si statutul functionarilor publici, dar ca nu intentioneaza sa modifice legislatia prin care este interzisa migratia politica. Oprea a mai aratat ca vrea ca Parlamentul sa avizeze "contractele mari, de zeci, sute de milioane" (precum cel incheiat cu EADS), dar ca nu isi propune majorarea taxelor si impozitelor locale, chiar daca aceasta varianta a reiesit din programul de guvernare intocmit de PSD si PDL.

Diaconescu va colabora "imediat" cu Basescu


Fara nici o optiune "contra" a "scapat" din comisiile de specialitate vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu, nominalizat pentru sefia Ministerului Afacerilor Externe. Diaconescu s-a pronuntat in favoarea unei "relatii pragmatice" cu Rusia, in sensul ca factorul politic sa nu constituie un element de blocaj al relatiei economice, si a precizat ca nu intentioneaza "nici o forma de abrogare a politicii salariale a MAE", deoarece ministerul are nevoie de oameni competenti care sa fie platiti "cu un salariu decent".


Totodata, viitorul ministru de Externe a aratat ca va constitui o prioritate, in urmatorii patru ani, ridicarea obligativitatii vizelor pentru romanii care vor sa calatoreasca in SUA si ca MAE va colabora "direct si imediat" cu presedintele tarii.
Fara vreun vot impotriva (34 de voturi "pentru" si 5 abtineri) a fost validata si propunerea PSD pentru Ministerul Agriculturii: Ilie Sarbu.


Ilie Sarbu vrea sa desfiinteze Agentia Domeniilor Statului


Acesta s-a "plans" parlamentarilor ca nu va putea obtine pentru agricultura, in 2009, mai mult de 3% din PIB (fata de 4%, cat a cerut), ceea ce va avea ca efect renuntarea la unele dintre programele anuntate. Sarbu a mai spus ca imediat dupa investire ii va convoca pe sefii Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura si pe cei ai Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit si a lasat sa se inteleaga ca ar putea fi desfiintata Agentia Domeniilor Statului, urmand ca terenurile pe care aceasta le detine sa treaca la administratiile locale.


Cu 49 de voturi "pentru" si 6 abtineri a "iesit" din Comisiile economice si de industrii si Adriean Videanu, propus de PDL pentru Ministerul Economiei. Fostul primar general a criticat transferarea companiilor energetice in subordinea AVAS si a vorbit despre incurajarea consumului de biocarburanti. De mai putina sustinere s-a bucurat insa in randul parlamentarilor colegul de partid al lui Videanu, Gheorghe Pogea.


Nominalizatul la sefia Ministerului Finantelor a reluat ideea reducerii accizei la motorina folosita in agricultura pana la limita permisa de UE, dar nu si-a adjudecat decat 31 de voturi "pentru" si 8 "impotriva" din partea membrilor Comisiilor de buget-finante.


La randul sau, democrat-liberalul Mihai Stanisoara, propus pentru conducerea Ministerului Apararii Nationale, a trebuit sa raspunda "alesilor" inclusiv la intrebari legate de prezenta soldatilor romani in Irak. "Cat este nevoie de noi acolo", a explicat consilierul prezidential, precizand ca misiunea fortelor romanesti ar putea continua de la sase luni pana la doi ani. In final, in favoarea lui Stanisoara s-au pronuntat 21 de senatori si deputati, in vreme ce sase s-au declarat impotriva validarii lui.


Doar voturi "pentru" (37 la numar) si abtineri (cinci) a obtinut si social-democratul Constantin Nita, desemnat pentru a prelua sefia Ministerului IMM si Mediului de Afaceri. Printre prioritatile vicelui PSD se numara transformarea CEC in banca pentru intreprinderile mici si mijlocii, precum si marirea gradului de absorbtie a fondurilor UE pentru acest sector.

Dan Nica a starnit comentarii ironice


Tot despre accesarea fondurilor europene si garantarea accesului IMM-urilor la finantare a vorbit parlamentarilor si un alt vicepresedinte al PSD, Dan Nica, propus pentru functia de vicepremier. Acesta a fost validat atat de Comisiile reunite de politica externa (19 voturi "pentru", 5 "impotriva" si o abtinere), cat si de Comisiile economice si de industrii (28 de voturi "pentru", unul "impotriva" si o abtinere). Nica a vorbit despre oportunitatea desfiintarii unor taxe, dar s-a incurcat cand a venit vorba despre veniturile proprii ale UE, ceea ce a starnit comentarii ironice din partea liberalilor. "Raspunsurile domnului Nica au fost dovada faptului ca acesta se afla intr-o mare confuzie, neintelegand diferenta dintre veniturile proprii ale UE si veniturile nationale", a apreciat Bogdan Olteanu, in vreme ce Varujan Vosganian a vorbit despre "atitudinea de mirare" pe care a avut-o Nica, asemenea altor candidati de ministri audiati.


Viitorul sef al Transporturilor, Radu Berceanu, le-a spus la randul sau colegilor de Parlament ca vrea ca in 2009 sa dea in folosinta 54 de km din Autostrada Transilvania, urmand ca in 2010 sa dea in folosinta inca 172 de km, in 2011, alti 156 de km si in 2012, 354 de km. Berceanu a fost avizat cu 31 de voturi "pentru", 8 "impotriva" si o abtinere.


Mult mai rezervati in promisiuni si intentii au fost din postura de viitori ministri Marian Sarbu, Ecaterina Andronescu si Nicolae Nemirschi.
Marian Sarbu, propus pentru Ministerul Muncii, a spus ca de abia spre sfarsitul anului va sti Guvernul daca poate creste de la 1 ianuarie punctul de pensie la 45% din salariul mediu brut. Sub semnul intrebarii este si cresterea indemnizatiilor pentru mame. "Ar fi o ipocrizie sa anunt acum ca de la 1 ianuarie mamele pot beneficia de majorarea la 85% din venituri a indemnizatiei de crestere a copilului
", a spus Sarbu.

Blog Archive

Astra Sport Pariuri: Elena Udrea mizeaza pe "apele si raurile din interior"
Astra Sport Pariuri: Elena Udrea mizeaza pe "apele si raurile din interior"
Astra Sport Pariuri: Elena Udrea mizeaza pe "apele si raurile din interior"
Astra Sport Pariuri: Elena Udrea mizeaza pe "apele si raurile din interior"