Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Potlogarii in roba?

DNA are in lucru un dosar in care asupra avocatului Christy Mirsanu, cunoscut ca aparator al interlopilor ieseni, planeaza acuzatii grave: inselaciune, trafic de influenta si instigare la abuz in serviciu. Avocatul este cunoscut drept "Spaima procurorilor" in lumea interlopa, care i-a si dedicat o manea (o puteti asculta in sectiunea multimedia a acestui articol).

Un dosar exploziv se afla in lucru la DNA Iasi. Doi avocati ieseni sint cercetati de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru presupuse fapte de coruptie. Daca unul dintre ei, Lucian Mihai, asistent al celuilalt, este acuzat doar de marturie mincinoasa, asupra avocatului Christy Mirsanu, cunoscut ca aparator al interlopilor ieseni, planeaza insa acuzatii grave: inselaciune, trafic de influenta si instigare la abuz in serviciu. Dosarul a fost inceput de DIICOT Iasi, care in timpul anchetei a declinat competenta catre DNA Iasi. "Spaima procurorilor", asa cum este cunoscut in Justitia ieseana si in lumea interlopa, care i-a si dedicat o manea ce poate fi ascultata pe site-ul nostru de internet, este acuzat de inselaciune. Un client acuza ca avocatul i-a luat 11.500 de euro dintr-un cont. Cel acuzat se apara sustinind ca de fapt ii imprumutase detinutului o suma consistenta, pe care a recuperat-o ulterior. Un altul acuza ca avocatul i-a cerut bani pentru a mitui doi judecatori. Situatia pare neclara si a stirnit agitatie atit in rindul procurorilor, cit si in cel al avocatilor. Apararea vorbeste de probe subtiri. Acuzarea spune insa ca are probe beton si da de inteles ca dosarul este mult mai voluminos.

Anchetatorii sustin ca, in primavara anului trecut, avocatul Christy Mirsanu ar fi mers in arest la Cristian Gabriel Serban (31 de ani), acuzat de trafic de persoane. Aparatorul ar fi fost trimis de o prietena de a sa, Mihaela Paval, acuzata si ea de trafic de persoane, pentru a vedea daca tinarul ar fi spus anchetatorilor ceva de reteaua pe care ea ar fi coordonat-o.

Cite 3.000 de euro pentru fiecare judecator

Potrivit anchetatorilor, Christy Mirsanu s-ar fi oferit sa il apere pe Cristian Serban si i-ar fi promis ca il va ajuta sa iasa din arest. La un moment dat, avocatul a cerut si un onorariu de la clientul
sau. Atunci, sustin procurorii, Serban a cerut sa ii aduca un membru al familiei pentru a semna o imputernicire de extragere de numerar dintr-un cont bancar si sa ii plateasca avocatului onorariul. Cind aparatorul s-a intilnit cu Serban la instanta, l-ar fi pus pe acesta sa semneze o imputernicire pentru 11.500 de euro, cu care a mers apoi la banca. La BRD, Mirsanu si-ar fi deschis un cont, a aratat actul semnat de Cristian Serban, iar cumnata sa, care lucra la acea institutie, ar fi facut transferul de bani. Ea a mutat 11.500 de euro din contul suspectului de trafic de persoane in contul avocatului. Apoi, Christy Mirsanu a facut angajament de reprezentare si pentru restul familiei: Lenuta Serban (mama), Valentin Serban (tata) si Ionut Serban (fratele). Pe numele acestora, acuzati si ei de trafic de persoane, s-au emis mandate de arestare in lipsa tot pentru trafic de persoane. Potrivit anchetatorilor, Christy Mirsanu le-ar fi zis celor trei, care se aflau in Italia, ca, pentru a-i face scapati, trebuie sa dea 6.000 de euro la doi judecatori. Familia Serban a trimis avocatului cite 3.000 de euro pentru fiecare magistrat. Insa, dupa o perioada, Cristian Serban, vazind ca nu a iesit din inchisoare si nu s-a rezolvat nimic, a facut plingere la Parchetul de pe linga Curtea de Apel impotriva avocatului Christy Mirsanu. Ulterior, dosarul a ajuns la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), apoi a fost declinat la DNA Iasi. "Dosarul nu se mai afla in lucru la mine. Este la o alta institutie, deci nu pot comenta", a spus scurt procurorul Vasile Chifan, cel care instrumentase timp de 6 luni dosarul. Tinarul avocat a ajuns sa fie acuzat de inselaciune, trafic de influenta si instigare la abuz in serviciu.

Avocatul Narcis Giurgiu: "Faptele reclamate par putin plauzibile si nu sint dovedite"

Avocatii apararii sustin ca totul s-ar fi petrecut altfel. Adica, Christy Mirsanu i-ar fi imprumutat lui Cristian Serban 10.000 de euro. La aceasta tranzactie ar fi asistat si colaboratorul avocatului, Lucian Mihai, si Mihaela Paval, acuzata de trafic. Dupa o perioada, Mirsanu si-a cerut banii inapoi, iar Serban a semnat o imputernicire, iar avocatul si-ar fi luat banii cu dobinda. "Cu ocazia unei deplasari la DNA, am aflat ca avocatul Christy Mirsanu este reclamat de un detinut pentru o inselaciune legata de un imprumut de bani si pentru faptul ca ar fi determinat un functionar de la una din bancile din Iasi sa faca transferul din contul detinutului in contul avocatului, suma ce reprezinta un imprumut facut detinutului de catre avocat. Pe moment, ca proba cunoscuta de aparare nu este decit plingerea facuta de detinut. Ancheta este in curs de desfasurare. Apreciez ca faptele reclamate de detinut par putin plauzibile si in orice caz nu sint dovedite", a declarat Narcis Giurgiu, avocatul lui Christy Mirsanu. Pe linga avocat, in dosar ar fi fost incriminati si cumnata, colaboratorul si o prietena. Ruda lui Christy Mirsanu de la banca este cercetata pentru complicitate la inselaciune si abuz in serviciu, colaboratorul sau, avocatul Lucian Mihai, si Mihalea Paval din martori au devenit inculpati si sint suspectati de marturie mincinoasa. "Din adresele oficiale primite de la DNA - Serviciul Teritorial Iasi am inteles ca se desfasoara activitati de urmarire penala care vizeaza doi colegi avocati, unul cercetat pentru presupuse activitati de abuz, iar celalalt pentru marturie mincinoasa. Din discutiile avute cu persoanele vizate am inteles ca se incearca o constructie fortata a unei pretinse activitati infractionale, relatind ca nu exista nici o proba directa care sa sustina urmarirea penala. Mi s-a relatat, de asemenea, ca audierea martorilor, printre care si a colegului avocat, s-a facut in conditii de presiune, afirmatii care urmeaza a fi dovedite de cei care le sustin", a precizat avocat Carmen Bernic, decanul Baroului de Avocati Iasi. Procurorii l-au audiat pe Christy Mirsanu vinerea trecuta vreme de citeva ore, iar colaboratorul sau, Lucian Mihai, a fost la sediul DNA acum doua zile. Cumnata avocatului de la banca a fost chemata si ea de doua ori. Totusi, procurorii DNA sint rezervati in declaratii. "Nu va putem comunica in acest moment informatii despre cauza", a precizat, scurt, procurorul Luminita Merisescu, purtator de cuvint al DNA Iasi.

2.500 euro pentru a "transforma" o condamnare intr-o mustrare

Surse din rindul anchetatorilor au precizat ca, pe linga scandalul cu familia Serban, Mirsanu ar mai fi inselat un barbat. In vara anului trecut, Cristian Pintescu l-a sunat pe avocat dupa ce a primit o citatie de la Parchetul de pe linga Curtea de Apel Iasi. Christy Mirsanu ar fi mers la procuror, apoi i-ar fi zis clientului ca are o condamnare din Ungaria. Apoi i-ar fi cerut 2.500 de euro pentru a-i da procurorului de caz ca sa rezolve problema. A doua zi, Mirsanu i-ar fi adus clientului o rezolutie de mustrare (art. 18 indice 1 in Romania), care de fapt era singura hirtie venita din Ungaria. In cele din urma, sustin procurorii, Mirsanu i-a returnat ieseanului banii.

Conducerea Baroului este sceptica in legatura cu infractiunile savirsite de catre cei doi avocati, drept pentru care le-a asigurat si apararea. "Au existat precedente periculoase in care colegi trimisi in judecata in aceeasi maniera s-au dovedit a fi nevinovati, si aici ma refer la situatia colegului nostru Eojan Istov. Am decis ca asistenta juridica a celor doi colegi sa fie asigurata de profesionisti de inalta clasa, care din solidaritate au fost de acord sa presteze gratuit serviciile avocatilor. Ma refer la domnul profesor avocat Narcis Giurgiu si la colega avocata Oana Neda", a declarat decanul Carmen Bernic. Christy Mirsanu si Mihaela Paval nu au putut fi contactati pentru a-si sustine punctul de vedere, iar Lucian Mihai a refuzat sa faca declaratii legate de aceste acuzatii.

Maneaua "Avocatul hotilor - spaima procurorilor"

Christy Mirsanu este unul dintre cei mai cunoscuti tineri avocati ieseni. El s-a remarcat mai ales prin asigurarea asistentei juridice unor membri ai lumii interlope din Iasi. Printre cei mai cunoscuti clienti ai lui Christy Mirsanu se numara si Eugen Buliga (Jan), supranumit si "regele puscariilor". Acesta este acuzat de viol, sechestrarea de persoane, tilharie. De-a lungul timpului, tinarul avocat i-a mai aparat
pe Robert Amarisca, zis „Francezul" - fratele lui Cosmos Tanase, Mihaela Paval, Dorin Vasile Butnaru, Denis Popovici, Ilie si Lacramioara Gherasim, toti acuzati de trafic de persoane. Unul dintre cei mai cunoscuti clienti ai lui Christy Mirsanu este si Vlad Scurtu Irimia, acuzat de uciderea unui director din Botosani. Tot Christy Mirsanu l-a reprezentat pe un var al fratilor Corduneanu intr-un dosar de santaj, unde s-a dovedit ca suspectul nu avea nici o vina.

Avocatul Christy Mirsanu mai este cunoscut in lumea interlopa ieseana si in Justitie si cu supranumele de "Avocatul hotilor". De altfel, persoane din anturajul clanului Corduneanu au si compus o manea speciala pentru avocatul Christy Mirsanu, supranumit "Avocatul hotilor - spaima procurorilor". Maneaua poate fi ascultata pe adresa www.ziaruldeiasi.ro, editia electronica a Ziarului de Iasi.