Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Brancusi pe unde scurte

Teatrul National Radiofonic (TNR) prezinta saptamana aceasta doua spectacole in premiera, dedicate lui Constantin Brancusi (decedat in 1957) si scriitorului Iosif Naghiu, care ar fi implinit 75 de ani pe 11 martie.

Barul Hotelului Ramada-Majestic din Capitala gazduieste astazi, de la ora 11.00, o auditie cu public a spectacolului radiofonic "Infinitul Brancusi", de Valeriu Butulescu, adaptarea radiofonica si regia artistica: Mihai Lungeanu.

Figura centrala in miscarea artistica moderna, Constantin Brancusi - de la a carui disparitie au trecut 50 de ani - a fost sculptorul roman cu cele mai covarsitoare contributii la innoirea limbajului si viziunii plastice in sculptura contemporana.

Sculpturile sale
se remarca prin eleganta formei si utilizarea sensibila a materialelor, combinand simplitatea artei populare romanesti cu rafinamentul avangardei pariziene, iar opera sa a influentat profund conceptul modern de forma in sculptura, pictura si desen.

Spectacolul este realizat si prezentat in cadrul proiectului "Biografii, Memorii", (coordonat de Magda Dutu). Din distributie fac parte Stefan Iordache, Constantin Codrescu, Zoltan Octavian Butuc, Mihai Niculescu, Radu Amzulescu, Florin Anton, Maria Buza si Vlad Ivanov. Spectacolul va fi difuzat in doua parti, la Radio Romania Cultural, de la ora 19.00 (partea I - marti, 13 martie, partea a II-a - marti, 27 martie).

Teatrul National Radiofonic organizeaza miercuri (14 martie) seara, la sediul Uniunii Scriitorilor din Romania, o auditie cu public a spectacolului de teatru radiofonic "Domnul Telescop sau Suntem gata sa murim daca ne garantati ca ramanem in viata
", in memoria dramaturgului Iosif Naghiu, decedat in urma cu patru ani. In piesa sa "Domnul Telescop", publicata sub titlul "Suntem gata sa murim daca ne garantati ca ramanem in viata", un batran astronom cauta in stele, subjugat de o pasiune poetica. In plus
, este si proprietarul unei pravalii de lunete pentru ca "in luneta este adevarul". El va deveni socialmente indezirabil pentru ca nu se multumeste cu reveria in stele, ci depune marturie despre ceea ce vede. Mai mult, vanzand lunete, inlesneste si altora calitatea de martor.

Spectacolul cu acest titlu este realizat in cadrul proiectului "Dramaturgi romani contemporani", initiat de Iosif Naghiu (din partea Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti) si Magda Dutu (din partea Teatrului National Radiofonic). In acest proiect de promovare a dramaturgiei romanesti, lansat in vara anului 2003, au fost prezentate pana acum 35 de premiere.

Pentru "Domnul Telescop...", regizorul artistic Cristian Munteanu, vechi prieten si colaborator al lui Iosif Naghiu, i-a ales in distributie pe Virgil Ogasanu, Gabriela Popescu, Medeea Marinescu, Radu Amzulescu, Dan Condurache, Mihai Constantin, Rudy Rosenfeld, Ion Haiduc, Florin Anton, Eugen Racoti, Sorin Gheorghiu, Gheorghe Pufulete.

Premiera radiofonica este programata pe 18 martie, la Radio Romania Cultural, si pe 24 martie, la Radio Romania International.

Blog Archive

Astra Sport Pariuri: Brancusi pe unde scurte
Astra Sport Pariuri: Brancusi pe unde scurte
Astra Sport Pariuri: Brancusi pe unde scurte
Astra Sport Pariuri: Brancusi pe unde scurte