Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Sase case si drumul judetean 184 sunt in pericol la Surdesti

Alunecarile de teren continua sa provoace probleme in Maramures, desi in ultima perioada vremea s-a mai imbunat. In ultimele zile s-au semnalat situatii mai grave in localitatile Surdesti si Moisei, unde pamantul a luat-o usor, dar sigur la vale.
In prezent, cea mai dramatica situatie se inregistreaza in Surdesti, comuna Sisesti, unde o alunecare de teren a afectat ambii versanti ai unui deal situat in vecinatatea drumului
judetean care face legatura cu orasul Cavnic. Sase case sunt in pericol in cazul in care fenomenul va lua amplaore, dupa cum a declarat primarul localitatii Gheorghe Bud.

Zona afectata este la iesirea din Surdesti, spre Cavnic, pe drumul judetean 184. Potrivit declaratiilor, pamantul s-a oprit chiar in spatele caselor, insa de cealalta parte a culmii a distrus un drum de acces spre proprietatile din sat pe o portiune de 40 de metri.

”Alunecarea nu a afectat o suprafata mare de teren, insa ameninta casele in cazul in care nu se va opri si risca sa afecteze si drumul judetean. Am pus tarusi martori sa vedem cu cat avanseaza terenul. Deocamdata, ne-a ajutat si faptul ca nu a plouat”, a declarat Gheorghe Bud pentru eMaramures.ro.

Primarul a spus ca drumul blocat de alunecare a fost redeschis, dar ca trebuie facute lucrari de consolidare pe acesta. El spera ca situatia sa nu se agraveze pe versantul unde sunt gospodariile oamenilor. O comisiei a primariei din Sisesti s-a deplasat chiar duminica in zona sa vada daca alunecarea a avansat.

”Pagubele nu putem sa le evaluam inca. Vom vedea dupa ce terenul se va stabiliza.” In aceeasi zona s-au mai produs
alunecari de teren in primavara lui 2002, insa autoritatile nu s-au gandit ca acestea se vor reactiva.

Probleme similare, dar nu atat de grave, au si autoritatile din Moisei. Viceprimarul localitatii, Alexa Horj, a precizat ca alunecarea prezinta risc crescut din cauza ca panta este extrem de inclinata, fiind de cica 40-50 de grade. ”Am fost acolo si pare sa se fi oprit. Este o miscare de teren pe o suprafata de numai 20 de metri patrati, imediat sub coama dealului. In zona, pe Valea Vascoaiei, sunt doua case, dar inca nu sunt in pericol de evacuare.”

Viceprimarul a precizat ca impreuna cu aroprietarii din zona, pe versant s-au facut rigole de scurgere si s-au montat tarusi pentru a se putea urmari cu cat avanseaza alunecarea. El a aratat ca mai multi arbori sunt cazuti la pamant, dar ca alte pagube nu s-au inregistrat. Si la Moisei au mai fost alunecari de teren in acelasi loc in urma cu sase ani.

Blog Archive

Astra Sport Pariuri: Sase case si drumul judetean 184 sunt in pericol la Surdesti
Astra Sport Pariuri: Sase case si drumul judetean 184 sunt in pericol la Surdesti
Astra Sport Pariuri: Sase case si drumul judetean 184 sunt in pericol la Surdesti
Astra Sport Pariuri: Sase case si drumul judetean 184 sunt in pericol la Surdesti