Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Studentii vor sa invete in SUA si Marea Britanie

Universitatile americane si cele britanice au fost cele mai curtate la Targul International de Universitati, RIUF, care s-a incheiat aseara.

Peste 9.000 de elevi si studenti au vizitat in acest weekend targul RIUF, la care si-au prezentat ofertele educationale peste 100 de universitati din Europa si Statele Unite ale Americii. Standurile cele mai vizitate au fost cele ale universitatilor americane, printre care Princeton, Yale, Pepperdine, si ale celor britanice. Marea Britanie a fost reprezentata la eveniment de institutii precum Canterbury C.C. University, Middlesex University, Regent’s College London, University of Bedfordshire.

Intrebarea standard pe care tinerii au adresat-o reprezentantilor acestor institutii a fost: „Ce burse aveti?”. Mike Costache, reprezentant al Pepperdine University, din SUA, spune ca cei care sunt foarte buni pot ajunge sa isi negocieze bursele cu universitatea. Daniela, o tanara care va pleca in toamna sa studieze la Pepperdine, a primit initial o bursa care ii acoperea 35a din taxa de studii, dar in urma negocierilor suma s-a dublat.

Banii si sustinerea parintilor

Cei mai avantajati vizitatori ai targului au fost tinerii interesati de studii de licenta sau mastere in domeniul ingineriei si in cel economic, care s-au regasit in oferta unui numar foarte mare de universitati. Mircea este unul dintre cei interesati de aceste studii. Este in clasa a XI-a si spune ca parintii lui ar fi dispusi sa ii plateasca studiile intr-o tara din Europa, in domeniul afacerilor. Baiatul face meditatii la engleza si franceza, iar de la targ a plecat cu bratele pline de pliante. „Le studiez cu ai mei, si de saptamana viitoare incep documentarea pe internet pentru facultatile cu oferte bune”, spune hotarat Mircea. Cum majoritatea mediilor lui de pana acum sunt de 8, nu poate spera decat la o bursa partiala.

Sanse pentru cei motivati

Spre deosebire de editiile anterioare, la RIUF au venit anul acesta mai multi parinti. „Este semn ca incep sa-si dea seama cat de important este sa investeasca in educatia copiilor. Pe de alta parte, odata cu intrarea in UE, au scazut mult si taxele percepute pentru studentii romani de institutiile europene si pentru multe familii este vorba de sume acceptabile”, spune Alexandru Ghita, organizatorul targului.

Multi dintre elevii si studentii prezenti la targ vor incepe zilele acestea sa aplice pentru o bursa la universitatile pe care le-au gasit la eveniment. „Au sanse destul de mari de reusita, dupa cum mi-am dat seama din discutiile cu ei. Vorbesc excelent limba engleza si par foarte motivati”, spune James, un tanar reprezentant al Universitatii Bedfordshire, din Marea Britanie.

Bani de studiu

Burse de 1.000 euro

Fundatia Culturala Delta va oferi, in acest an, noua burse, fiecare in valoare de 1.000 de euro, in domenii variate, de la fotografie la matematica si stiinte politice. De asemenea, tinerii talentati pot beneficia de bursa „Alexandru Paleologu” participand la concursul de eseuri „Ce poate invata Europa de la noi?”. Oferta se adreseaza elevilor si studentilor.

Blog Archive

Astra Sport Pariuri: Studentii vor sa invete in SUA si Marea Britanie
Astra Sport Pariuri: Studentii vor sa invete in SUA si Marea Britanie
Astra Sport Pariuri: Studentii vor sa invete in SUA si Marea Britanie
Astra Sport Pariuri: Studentii vor sa invete in SUA si Marea Britanie